4_Rumänisch

Declarație

 

IDEA

Caravana este o inițiativă în cadrul căreia femei și bărbați din întreaga lume discută despre reorganizarea unei societăți umane globale fără exploatare, constrângere și război. Jumătate bărbați și jumătate femei, aceștia provin din toate culturile, din toate sferele sociale și productive, inclusiv din outsideri și minorități, și formează o caravană care se deplasează din vestul până în estul Africii pentru a discuta problemele necesare supraviețuirii umanității. Spre deosebire de Organizația Națiunilor Unite, acestea nu reprezintă interesele anumitor țări, grupuri sau corporații, ci mai degrabă formulează nevoile de supraviețuire ale tuturor oamenilor.

Aceștia se întâlnesc pentru a purta un dialog al culturilor: pentru a discuta despre valorile lor etice, pentru a face schimb de idei despre schimbările sociale, despre noi forme posibile de conviețuire, despre drepturile omului, despre legi și justiție, despre știință și ecologie, despre raționalitate și iraționalitate; persoanele talentate din punct de vedere creativ exprimă acest conținut și în forme artistice.

Ei își organizează viața în comun în consilii privind alimentația, sănătatea și conflictele; întrebările generale în adunări plenare.

Comunicarea are loc în limba engleză, toate rezultatele sunt înregistrate și publicate.

Aceștia sunt însoțiți de experți în deșert, medicină și tehnologie.

FILOZOFIE

În 2050, această planetă va avea aproximativ 10 miliarde de locuitori.

Întrebările ale căror răspunsuri sunt necesare pentru supraviețuirea umanității vor primi răspunsuri diferite de la indivizi, cum ar fi religiile și filosofiile. Sarcina Caravanei este de a reuni aceste răspunsuri. Prin urmare, Caravana este o inițiativă neguvernamentală, nereligioasă și non-ideologică: ea reunește oameni cu această atitudine. Ei nu se gândesc la modul în care lucrurile ar putea fi îmbunătățite în cadrul structurilor economice și de putere existente, ci la ceea ce trebuie schimbat la acestea în general, nu doar pentru a supraviețui, ci și pentru a deveni o umanitate în primul rând.

Oamenii au petrecut mii de ani creând condițiile pentru a putea trăi împreună în pace. Fiecare om ar putea avea apă potabilă curată, suficientă hrană, locuințe, educație și libertatea de a se dezvolta. Lumea ar putea oferi de multe ori mai multă dezvoltare, creativitate, tehnologie, bucurie de a trăi, artă și divertisment, plăcere și distracție pentru toți cei 8 miliarde de cetățeni ai săi.

Se întâmplă contrariul, deși nu există niciun motiv pentru aceasta. Dar acest opus este creat de om – prin urmare, poate fi schimbat în viața reală de către oameni.

ȚINTA

Oameni din întreaga lume creează un model după care întreaga lume ar putea trăi împreună –

o lume în care cei mai mulți nu trăiesc conform dictaturilor celor mai puțini, ci în care fiecare permite libertatea celorlalți,

o lume în care să nu se urmărească maximizarea profiturilor câtorva persoane, ci împărtășirea beneficiilor tehnologiei și ale cunoașterii cu toți.

Scopul Caravanei este de a oferi populației lumii un sentiment de autocunoaștere:

“noi suntem lumea”

ca o conștiință care nu este impusă oamenilor, ci apare în ei ca o gândire proprie.

Iulie 2021 – inițiatorii

Detalii

Criterii de participare

Întrebări care urmează să fie discutate de participanții la Caravană

Gânduri de fond

Inițiativa actuală privind apa potabilă

Interviu

madujara@gmail.com